Termopapa

Тепла підлога електрична опт та роздріб

Нагрівальна плівка

Нагрівальна плівка KoreaHeating – це сучасний інфрачервоний нагрівач поверхонь, заламінований з двох сторін спеціальним полімером з підвищеними електроізоляційними та протипожежними властивостями. Всередині, на несучій плівці організований контакт мідної струмопровідної фольги з вуглецевими нагрівальними елементами, що склеєні спеціальними негорючими матеріалами та покриті активованим вуглецем з нейтралізатором загрязнюючих домішок та включень. Створена з використанням нових технологій, плівка з вугільними елементами генерує інфрачервоні лучі завдовжки хвилі 5-20 мкм, які нагрівають усі непрозорі об’єкти на своєму шляху. Передача тепла від плівки до предметів здійснюється без втрат енергії на конвекцію та обігрів повітря. Це найдосконаліший і природніший спосіб обігріву, – саме таким чином Сонце обігріває Землю.

На відміну від звичайних нагрівачів, інфрачервоне випромінювання далекого спектру, яке виділяється розташованими рівномірно по всій поверхні плівки вугільними нагрівальними елементами, є виключно корисним для здоров’я людини і тварин. Це тепло можна порівняти за відчуттям і впливом із теплом солнечного світла.

З двох сторін нагрівальні елементи заламіновані в спеціальний електротехнічний поліестер, що забезпечує повну водонепроникність плівки та високу захист від електричного пробивання. Тому плівка може бути використана як для додаткового, так і для основного обігріву поміщень шляхом встановлення у стінових панелях, потолових та підлогових покриттях. У той же час нагрівач не призначений для використання на відкритому повітрі без відповідної захисту.

При виготовленні продукту використовується полімерна плівка (поліестер) з високими діелектричними показниками, вона чудово проводити інфрачервоне тепло, термостійка. Карбонова (вугільна) паста наноситься на полімерну плівку з технологічною точністю менше 1 мікрона. А сам процес нанесення карбону та інших матеріалів, а також фінального ламінування проходить при температурі 140°С, завдяки чому досягаються необхідні міцності та споживчі характеристики.

Структура нагрівальної плівки.

Електричне з’єднання основного нагріваючого елементу – карбонових випромінювачів – виконане за допомогою мідної фольги та срібного покриття з низьким електричним опором. Щільність з’єднання, висока якість матеріалів, застосування спеціального адсорбуючого вугільного напилення, а також високоякісне та пожежобезпечне поліетиленове покриття гарантують найвищий рівень безпеки та ефективність роботи нагрівачів практично в неперервному режимі.

Загальна схема будови плівки.

Дизайн нагрівальної плівки HOTFILM передбачає рівномірний розподіл нагріву по поверхні, стабільність температури і опору всіх нагрівальних елементів. 

 Основні відмінності (переваги) нагрівальної плівки HOTFILM:

  •  висока щільність нанесення карбону; 

  •  передова технологія напилювання матеріалів на однорідну поверхню; 

  •  використання сучасного вдосконаленого обладнання; 

  •  використання  якісного полімерного матеріалу з чудовими ізоляційними та протипожежними властивостями; 

  •  виключення можливості виникнення електричного розряду між мідною струмопровідною фольгою та карбоновим випромінювачем завдяки використанню особливої форми та складу срібного покриття, а також дизайну місця контакту; 

  •  використання спеціальних покриттів і матеріалів для додаткового захисту від вологи. 

 Висока якість місця контакту. 

 Критично важлива відмінність нагрівальної плівки HOTFILM від інфрачервоних плівкових нагрівачів інших виробників – мінімальна товщина повітряного прошарку в місці контакту.  Це досягається завдяки вдосконаленій технології ламінування плівки.

 Використання нагрівальної  плівки. 

 Система інфрачервоного плівкового обігріву рекомендується для встановлення під так звані легкі підлогові покриття: такі як ламінат і паркетна дошка, лінолеум, ковролін та інші види сучасних підлогових покриттів.  Монтаж і підключення плівкових обігрівачів саме під ці покриття не вимагає спеціальної професійної підготовки і не передбачає ускладнених технологічних рішень. 

 У той же час, за наявності достатнього досвіду в проведенні будівельно-монтажних робіт інфрачервоні плівкові обігрівачі можна встановлювати під будь-які види керамічних, композитних і кам’яних матеріалів. При цьому, економічна ефективність, технологічність і надійність цього виду обігріву за багатьма параметрами значно перевищує існуючі на ринку вже понад 30 років традиційні системи кабельного і водяного підігріву підлогових покриттів. 

 Система живиться від мережі змінного струму 220 В під керуванням електричного терморегулятора, що дозволяє звести до мінімуму енерговитрати на обігрів шляхом оперативного контролю температури в кожному конкретному приміщенні.  При цьому досягається максимальний рівень комфорту для людей при мінімально можливій температурі повітря.  Особливості ж конструкції і принципу дії системи інфрачервоного плівкового обігрівача практично виключають наявність електромагнітного поля, що в тій чи іншій мірі присутнє у будь-якому нагрівачі кабельного типу.  У приміщеннях з нормальним рівнем теплоізоляції середньодобове споживання електроенергії складе близько 50 – 70 Вт на 1 м ². 

Надійність та ефективність роботи плівкових обігрівачів, не плутати з “теплове обладнання“, прямо залежить від вибору компанії-виробника та максимально точного дотримання рекомендацій щодо технології монтажу та правил використання обігрівачів.Ми пропонуємо Вам продукцію KoreaHeating Co., Ltd.

Умови роботи та способи застосування термоплівки:Перше обов’язкова умова – наявність джерела живлення 220 Вольт змінного струму, причому, при розрахунках обов’язково потрібно враховувати, хай тимчасове, але максимальне енергоспоживання.
Наприклад, підключення 20 кв.м. термоплівки – це 4 кВт на годину, 40 кв.м.- 8 кВт на годину і т.д.
Тому електромережа повинна відповідати силовим навантаженням.
Інша умова – наявність теплоізоляції – пінофолу, яка прокладається з тильної, не робочої сторони термоплівки.
Це дозволяє направити тепловіддачу у потрібному напрямку.
Третє – наявність терморегуляторів.Це дозволяє встановити бажану температуру покриття за допомогою виносного температурного датчика.
Підключення термоплівки до терморегулятора відбувається паралельно. Саме укладання може здійснюватися на будь-яку поверхню і не вимагає жодних додаткових витрат, як, наприклад, при роботі з водяними або електричними кабельними теплими підлогами, де, в першому випадку, потрібна прокладка труб, а в іншому, додаткова стяжка і, відповідно, підвищення рівня підлоги. Термоплівку можна укладати прямо на стяжку після будівельників або на будь-яке старе покриття, навіть не демонтуючи його, чи то дошка, лінолеум, ковролін чи плитка. Після укладання термоплівки необхідної площі, підключення її до джерела живлення через терморегулятор, Ви отримуєте можливість використовувати будь-яке покриття. В результаті, получена Вами система підлогового опалення, може бути використана в будь-якому типі житлового та будь-якого іншого цивільного будівництва (житлові та офісні приміщення, промислові об’єкти, універсами, лікарні, школи), а також, для будівництва наземної- підземних споруд (підігрів під’їзних шляхів, відкритих сходів, автостоянок, злітно-посадкових смуг, спортмайданчиків). Трансформуючи поняття Тепла підлога, можна обігрівати будь-які горизонтальні, вертикальні і не тільки плоскі поверхні, а також стелі, перегородки, предмети інтер’єру. Ще одне напрям застосування – створення у вигляді промислових виробів, різних за площею та конфігурацією, локальних джерел тепла. Такі джерела, виконані в оригінальному дизайні, можуть бути використані як напольні або настінні коврики, накидки на меблі. Повернемося до теми лучевого обігріву, або у більш широкому діапазоні – лучевого опалення. Опалення – це штучний обігрів поміщень з метою відшкодування в них тепловитрат та підтримання на заданому рівні температури, що відповідає умовам теплового комфорту. При цьому, дуже важливо, як і які системи опалення будуть розподіляти температуру в приміщеннях у горизонтальному та вертикальному напрямках. Внаслідок великої площі тепловіддачі поверхонь їх температура близька до необхідної температури в поміщенні і немає необхідності використовувати повітря як додатковий спосіб нагрівання приміщення. Рівні умови комфорту в приміщенні можна забезпечити при більш низькій температурі повітря. Основна відмінність між традиційним та лучистим обігрівом якраз і полягає в температурі повітря, де, в традиційному обігріві повітря гріє предмети і людини, а в лучистому, спочатку нагріваються предмети і людина, а потім віддають своє тепло повітрю.
Отже, почуття комфорту для людини в нашому випадку настає швидше.
Джерелом лучевого обігріву є термоплівка.
Ще одна важлива особливість обігріву, при якій тепло надходити знизу від підлоги – це велика площа тепловіддачі і невисока температура поверхні і, як наслідок цього, відсутність високої швидкості конвективного руху повітря, тобто його температура, буде розподілятися як би горизонтальними кулями – внизу тепліше і чим вище по вертикалі, тим холодніше. Немає різкого руху повітря, немає протягів, немає пилу, а найголовніше, комфорт для людини безпосередньо на рівні 1.5 – 2.0 м, тобто висота приміщення не впливає на комфортну зону. Повітря вище комфортної зони залишається холодним і, відповідно, значно зменшуються тепловитрати. За рахунок зменшення витрат на опалення підстелевого об’єму приміщення та зниження комфортної температури, інфрачервоний обігрів економічніший за конвективний, для житлових поміщень – на 20-25%, а для поміщень з високим потолком, таких як церкви, склади, ангари, цехи, басейни, спортзалі – на 50% і більше. Таким чином, чим більша висота приміщення, тим більшу економію споживання енергії дає застосування інфрачервоного обігріву.

Розглянемо теоретично, без складних розрахунків, можливість використання підлогового опалення як альтернативи опалення за допомогою стандартних радіаторних батарей. Одна секція стандартного радіатора водяного опалення, які встановлюються у приміщеннях, має площу 0,23 кв.м. У кімнаті, площею 20 кв. м., у кращому випадку встановлено два радіатори з 10 секцій, що складає 4,6 кв. м. поверхні тепловіддачі (це конвективна тепловіддача, невигідне розміщення та втрати тепла від джерела на рівні четвертого поверху до 30%).

Якщо закрити термоплівкою 75% площі підлоги, ми отримаємо поверхню тепловіддачі, що більш ніж у три рази перевищує поверхню радіаторних батарей. Навіть якщо температура на поверхні радіатора вища, ніж на покриття термоплівки, це компенсується площею поверхні тепловіддачі і способом передачі тепла.

Основні переваги лучевого (інфрачервоного) опалення.

-Високий КПД (до 98%) за рахунок безпосереднього отримання тепла у місці його споживання. Відсутні втрати та експлуатаційні витрати, пов’язані з виробництвом (котельнею) та транспортуванням (тепломережі) теплової енергії.

-Єдиний вид обігріву, що дає можливість частичного, локального прогріву необхідних зон.

-Підтримання більш низької температури повітря в приміщенні та скорочення втрат тепла при створенні та збереженні комфортних умов (зниження температури повітря на 1 градус дає 5% енергозбереження).

-Практично відсутній зростання температури повітря за висотою, і, відповідно, пов’язані з цим втрати.

-Швидкодію системи та її автоматизація, дозволяє зменшити витрату тепла за рахунок підтримки необхідних режимів протягом доби і днів тижня (зниження температури вночі та в неробочі дні), а також підключення до централізованого комп’ютерного управління по комплексу поміщень.

-Відповідність автоматичним системам обліку споживання всіх енергоресурсів, зокрема, у квартирному будівництві.

-Тимчасове підтримання температури при відключеній системі за рахунок акумуляції тепла у конструкціях та предметах.

-Екологічність, безшумність, вологостійкість, мобільність, швидкий монтаж, перенесення, нарощування, демонтаж, а також можливість поетапного введення у відповідності з темпами будівництва.

-Використання в якості основної енергозберігаючої системи опалення або додаткової та аварійної одночасно.

-Зручність терморегулювання.

-Поверхня тепловіддачі від підлоги та предметів, нагрітих таким способом, у середньому в 5 – 10 разів перевищує поверхню тепловіддачі традиційних опалювальних систем, а також дозволяє істотно покращити комфортний стан за компонентом вологості.

-Можливість комфортно почувати себе на відкритих майданчиках (кафе, ресторани) при мінусовій температурі повітря.

Вплив інфрачервоного та аніонного випромінювання

Інфрачервоне випромінювання нагрівальної плівки супроводжується також аніонним випромінюванням (іонізація повітря).

Сучасні дослідження у галузі біотехнологій показали, що саме дальнє інфрачервоне випромінювання має виняткове значення у розвитку всіх форм життя на Землі. З цієї причини його називають також лучами життя.Усі нагріті в тій чи іншій мірі тіла, випромінюють інфрачервоні лучі. Організм людини, винятком із цього правила не є – він випромінює інфрачервоні лучі в діапазоні від 6 до 20 мкм., з піком випромінювання 9,6 мкм. Тому, будь-яке зовнішнє випромінювання з такими довжинами хвиль, наш організм сприймає як своє власне і інтенсивно поглинає його. Воно найглибше проникає в організм, викликаючи його максимальний прогрів. Саме на цій їх властивості започатковано ефект теплового лікування, що широко використовують у фізіотерапевтичних кабінетах наших та зарубіжних клінік. На такому ж ефекті проникаючих теплових лучів засновано дію інфрачервоних саун (кабін). Дальнє інфрачервоне випромінювання нормалізує процес обміну та усуває причину хвороби, а не лише її симптоми. Якщо це випромінювання починає зменшуватися чи нема постійного підживлення їм тіла людини, то організм піддається атакам різних захворювань.

Іонізація повітря потрібна для створення в поміщенні оптимальної концентрації негативно заряджених іонів, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму. Позбавлено аніонів повітря – “мертве”, погіршує здоров’я та призводить до захворювань. Ми важко переносимо місця, де скупчується багато народу. Людина виділяє з диханням позитивні іоні. Працюючі електронагрівальні прилади, екрани дисплеїв та телевізорів так само їх виділяють. Доведено, що негативні іоні повітря біологічно добрі, а позитивні іоні чинять шкідливу дію на організм. Іонізація повітря зменшує токсичність повітря та очищає його від пилу, мікробів. Частинки забруднень та пилу, що знаходяться у повітрі, електризуються та осідають на потолок, стіни, підлогу. Повітря очищується.

Під час грози так само відбувається іонізація за рахунок електричних розрядів. У горах так само дихається легко. Там посилена іонізація за рахунок сильнішого потоку ультрафіолетових променів, ослаблених атмосферою. Морський прибій. При розбризкуванні рідини дрібні крапельки її заряджаються негативно і при випаровуванні віддають свій заряд повітрю, відбувається насичення його негативними іонами.

Ефект використання нагрівальної плівки HOTFILM.
 1. Передача тепла через інфрачервоне випромінювання далекого спектру                                                 -швидкий нагрів внаслідок використання високоефективного способу нагрівання;
-компактна система обігріву, що забезпечує рівномірний прогрів приміщення інфрачервоним випромінюванням без створення різниці температур;
 -високий прогріваючий ефект при значно нижчій температурі нагріваючих поверхонь в порівнянні з іншими випромінюючими нагрівачами.
2. Монтаж і трудові витрати на установку 

 -легкий та оперативний монтаж завдяки простоті технологічних операцій у порівнянні з монтажем систем, що вимагають цементної стяжки; 

 -встановлення вимагає лише укладку плівкового нагрівача між фінальним підлоговим покриттям і теплоізоляцією (разом с тим, потрібні певні навички проведення електромонтажних робіт). 

3. Чудова надійність нагрівальної плівки 

 -плівка володіє високими характеристиками міцності і може бути використана на постійній основі в якості основного або додаткового обігрівача; 

 -проста конструкція і захищеність від дрібних ушкоджень; 

 -не боїться фізичних навантажень на поверхні фінального покриття, таких як в спортивних або гімнастичних залах, виставкових центрах, магазинах і т.п. 

 4. Нагрів без вогню 

 -не виділяє ніяких шкідливих газів, які можуть бути пов’язані з роботою нагрівальних систем, заснованих на спалюванні палива; 

 -Безпечно для використання в місцях утримання людей похилого віку чи дітей. 

 5. Не піддається природньому забрудненню і безшумна в роботі 

 -в міру підвищення температури, нагріває тіло людини інфрачервоними променями далекого спектра; 

 -утворюючи негативні іони, видаляє пил, неприємні запахи , в наслідок чого допомагає підтримувати екологічно чисту атмосферу в приміщенні; 

 -підтримує тишу і чистоту в приміщенні у зв’язку з відсутністю шуму спалювання палива, що робить її ідеальною для обігріву готелів, лікарень, санаторіїв та профілакторіїв, дитячих установ і т.п. 

6.  Енергозберігаюча і економічна 

 -економія до 30% у порівнянні з іншими типами електричного обігріву, і до 60% у порівнянні з паливними бойлерами; 

 -дозволяє заощадити на монтажних роботах завдяки оперативності і простоті установки; 

 -зберігає енергію завдяки можливості локального обігріву;

– легко підключається до електроживлення і оперативно керується централізованими системами управління опаленням (системи «Розумний будинок»). 

 7. Спосіб нагріву з величезною кількістю переваг 

 – для власника: може бути використаний для великих житлових і нежитлових приміщень і в багатоповерхових будинках 

 – мешканці: відсутність шуму, екологічність і здорове життя в оточенні інфрачервоного тепла при прийнятних витратах.

Примірник розрахунку.
Об’єкт – кухня-їдальня загальною площею 20 м2. Покриття підлоги  – ламінована дошка. Тип опалення – основне.
За виключенням кухонних, м’яких меблів, побутової техніки, а також відступів по периметру, загальна площа плівки, що необхідно буде установити в даному приміщенні становитиме орієнтовно 12 м2.
Таким чином, загальна максимальна потужність системи становитиме:
Р = 12 м2 х 230 Вт = 2 760 Вт.
І = Р/U = 2 760 Вт / 220 В = 12,5 А
Рекомендації по даному об’єкту: січення електричного дроту, мідь – 1,5 кв. мм; мінімальна потужність терморегулятора – 3 кВт.

Максимальна кількість плівкового обігрівача, який можна підключити до наявних на ринку терморегуляторів:
3 кВт = 13 м2; 3,5 кВт = 15 м2; 4 кВт = 17 м2; 6 кВт = 25 м2
Коли необхідна площа ІПО є більшою, треба використовувати більш потужне терморегулююче обладнання, або запроваджувати нестандартні інженерні рішення за допомогою кваліфікованих спеціалістів.

  1. Визначити точку підключення до загальної електромережі. Облаштувати місце монтажу терморегулятора, здійснити монтаж дротів та датчика температури підлоги. 

Терморегулятор може бути встановлений на стіні у найбільш зручному для користувачів місці. Бажане місце – на висоті 15-20 см від підлоги біля електричних розеток, до яких можна здійснити приховане стаціонарне підключення, або підключати до розетки за допомогою шнура. При цьому необхідно обов’язково враховувати наявність додаткового обладнання, що заживлюється від цієї електричної розетки. Електричні дроти та провід датчика температури можна заховати у стінці, або закрити декоративним коробом для електропроводки. Системи потужністю понад 2,5 – 3 кВт рекомендується підключати через окремий автоматичний вимикач.

  1. Очистити та підготувати підлогу (1), викласти по всій поверхні пароізоляцію (2) та теплоізоляцію (3). Розрізати плівку (4) згідно плану, викласти на теплоізоляцію та закріпити за допомогою клейкої стрічки типу Scotch.

Підлога має бути рівною, ретельно очищеною від бруду, камінців та води.
Використовується будь-який теплоізолятор, придатний для використання в системах теплих підлог товщиною від 2 мм. Не рекомендується використовувати фольгований теплоізолятор (покритий алюмінієвою або іншою металевою фольгою).
Плівка монтується мідними струмопровідними стрічками донизу.
Викладати ІПО бажано по довжині приміщення – чим більше цілих полос плівки – тим менше місць з’єднання та електричних дротів. Планувати місця з’єднання слід таким чином, щоб місця монтажу контактів та дротів були розташовані понад стінкою, бажано, під або поряд з плінтусом.
Плівка розрізається виключно по секціях в місцях розрізу – як вказано на плівці.

 

Для фіксації плівки на теплоізоляторі можна використовувати тонку двосторонню клейку стрічку типу Scotch.

Теплый пол оптом

  1. За допомогою контактних клем  здійснюються електричні з’єднання мідних струмопровідних стрічок із електричними дротами згідно електричної схеми Б. 

УВАГА! Підключення плівкового обігрівача до електричної мережі здійснюється паралельно! Всі полоси приєднуються до електричного струму (терморегулятора) паралельно!

  1. Місця з”єднань, контрактні клеми та незадіяні кінцівки мідних струмопровідних стрічок ретельно ізолюються за допомогою вініл-мастичної ізоляції як показано на малюнку В. У разі зайвої товщини контактної групи у підлозі (1) або теплоізоляторі (3) під плівкою робляться відповідні заглиблення. Дроти фіксуються клейкою стрічкою типу Scotch. Під нагрівальною плівкою за допомогою клейкої стрічки монтується температурний сенсор.

  1. Після завершення усіх робіт із з’єднання та ізоляції контактів, підключення терморегулятора, проводиться перевірка роботи ІПО, здійснюється контроль місць ізоляції та підключення монтажних дротів, а також лінії відрізу плівки. ІПО приєднуються до електромережі на 15-20 хв. для перевірки функціонування. 

  2. Згори плівка накривається пароізоляцією (2) та кінцевим покриттям (5) підлоги (ламінат, лінолеум, ковролін тощо). 

  1. Категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!!! Накладати плівку одна на одну або перехрещувати її! 

Встановлення обігрівачів під керамичну плітку, композитні та кам”яні покриття.

Необхідні матеріали та інструменти:
1. Плівка нагрівальна шириною 500 мм.
2. Електричний дріт згідно схеми монтажу і з урахуванням максимального навантаження (мідь, мінімальним січенням – 1,5мм).
3. З’єднувальні кліпси і мастичний ізолятор (надається в комплекті або постачається окремо).
4. Армована скловолокном пароізоляційна плівка з тепловідбивною поверхнею або інший твердий теплоізоляційний матеріал (технічна пробка, карбофос, Strotex AL90). Небажане використання теплоізоляційних матеріалів з металевим покриттям (алюмінієвою фольгою тощо).
5. Поліетиленова плівка товщиною від 0,1 мм (пароізоляція).
6. Пластикова штукатурна сітка (груба, з секціями 1Х1см).
7. Монтажні дюбелі (6мм Х 60мм або 6мм Х 40мм).
8. Клейка стрічка типу scotch (для фіксації матеріалів).
9. Терморегулятор з датчиком температури.
10. Гофротруба та монтажний короб.

Необхідні інструменти: викрутка; пасатижі (або спец. інструмент для організації контактів), кусачки, електричний тестер, монтажний ніж, ножиці, перфоратор, бур (6мм Х 120мм), молоток, тощо. 

Інструкція

  1. Дивись пункти 1, 2, 3 в інструкції з монтажу плівки під ламінат та інші «легкі» комерційні покриття. 

  2. Очистити та підготувати підлогу, викласти по розміру поверхні з невеликим запасом, де буде лежати ІПО, армовану скловолокном, пароізоляційну плівку з тепловідбивною поверхнею або тверду теплоізоляцію. Розрізати плівку згідно плану, викласти на сформованій поверхні та закріпити за допомогою клейкої стрічки типу Scotch. 

    • Підлога має бути рівною, ретельно очищеною від бруду, камінців та води. 

    • Використовується будь-який твердий теплоізолятор або звичайна пароізоляція (Strotex AL90). 

    • У разі використання товстої теплоізоляції типу Пінопласт або Стиродур, зверху усього шару підігріву підлоги необхідно зробити додаткову цементну стяжку товщиною не менше 20 мм. Лише після затвердіння цієї стяжки можливо класти керамічну плитку. 

    • Забороняється використовувати тепло ізолятор, покритий алюмінієвою або іншою металевою фольгою. 

    • Викладати ІПО рекомендується по довжині приміщення мідними струмопровідними стрічками донизу. Чим більше цілих полос плівки – тим менше місць з’єднання та електричних дротів. Планувати місця з’єднання слід таким чином, щоб місця монтажу контактів та дротів були розташовані понад стінкою, бажано, під або поряд з плінтусом. 

    • На плівці вказано місця розрізу секцій.. Забороняється розрізати плівку в інших місцях. 

    • Категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!!! Накладати плівку одна на одну або перехрещувати її! 

    • В процесі монтажу нагрівальної плівки слід запобігати можливості її пошкодження будь-якими предметами. 

  1. Увага! Всі полоси ІПО з”єднаються паралельно та підключаються до терморегулятора. За допомогою контактних кліпс здійснюються електричні з’єднання мідних струмопровідних стрічок із електричними дротами згідно електричної схеми. 

Тепла підлога електрична

 

4. Усі з”єднання, а також вільні кінці плівки ретельно ізолюються вініл-мастичною ізоляцією, як показано на малюнку. Під ІПО, між нагрівальними елементами, за допомогою клейкої стрічки монтується температурний сенсор. 

5. ІПО накривається пароізоляцією таким чином, щоб був створений своєрідний «конверт», в якому знаходиться плівка.

 

6. Створений шар зверху вистеляється пластиковою штукатурною сіткою з великим запасом по периметру. 

  1. Між полосами плівки (бажано зробити проміжок між полосами 6 мм), прямо скрізь штукатурну сітку та пароізоляцію здійснюється свердління підлоги із шагом 15-20 см. У зроблені отвори вбиваються дюбелі. Таким чином здійснюється армування верхнього шару плиточного клею з бетонною основою підлоги. При свердлінні слід уникати пошкодження нагрівальної плівки будь де. 

УВАГА!!!
Будьте максимально обережні при виборі місця свердління! У будь-якому разі запобігайте пошкодженню струмопровідних та карбонових елементів нагрівальної плівки.
– Перед свердлінням підлоги, переконайтеся у відсутності в цементній стяжці будь-яких струмопровідних мереж та комунікаційних труб! За наявності точного плану розташування таких комунікацій – оминайте їх, але таким чином, щоб максимально закріпити пластикову штукатурну сітку до основної поверхні.
– У разі виникнення будь-яких сумнівів щодо вмісту наявної цементної стяжки, наполегливо рекомендуємо скористатися послугами спеціалістів, які за допомогою спеціального устаткування здійснять перевірку підлоги на безпечність до свердління. У будь-якому випадку спеціалісти нашої компанії будуть раді надати необхідні практичні консультації.

– Наполегливо рекомендуємо весь шар підігріву підлоги разом із сіткою прилити тонким шаром самовирівнювальної маси ( нівеліровки 10-12мм).

Електричний обігрів підлоги

  1. Після завершення усіх робіт по з’єднанню та ізоляції контактів, підключення терморегулятора, проводиться перевірка роботи ІПО, здійснюється контроль місць ізоляції та підключення монтажних дротів, а також лінії відрізу плівки. ІПО приєднуються до електромережі на 15-20 хв. для перевірки функціонування. 

  2. Після виконання вимог п. 7 та 8, на ІПО кладеться керамічна плитка або інші композитні чи кам”яні покриття з шаром плиточного клею не менше 10 мм. 

  1. Категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!!!
    – Включати систему інфрачервоної підлоги до повного затвердіння цементної стяжки чи плиточного клею, тобто, до завершення 28-денного терміну з моменту монтажу кінцевого покриття підлоги.
    – У випадку потрапляння великої кількості води на(під) підлогу, забороняється користування нагрівальною плівкою до повного висихання усього шару підлоги. 

Заходи безпеки та умови зберігання нагрівальної плівки.

УВАГА! Нагрівальна плівка є електричним приладом, яким можна користуватися лише у разі встановлення під відповідне покриття підлоги.

  1. Зберігати нагрівальну плівку до моменту її монтажу необхідно у приміщенні з вологістю повітря до 70% при температурі 10 – 50ºС. 

  2. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ потрапляння вологи, будь-яких рідин чи інших речовин на місця розрізу нагрівальної плівки та безпосередньо на неї. 

  3. УНИКАТИ фізичного пошкодження ламінованого покриття нагрівальної плівки, перегинання чи зайве скручування рулону з плівкою. 

  4. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ розрізати плівку в місцях, не пристосованих для її розрізання. 

  5. НАПОЛЕГЛИВО РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ всі роботи, пов’язані з монтажем та підключенням нагрівальної плівки до електромережі, проводити силами професійних фахівців з цих видів робіт. 

  6. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ монтувати плівку у приміщеннях, де є безпосередній контакт нагрівальної плівки з водою та приміщеннях з вологістю повітря понад 80%. 

  7. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ накривати плівку та змонтовану на неї підлогу потужними та об’ємними ізоляторами тепла (великі м’які іграшки, дуже ворсисті килими, товсті матраци, тощо)  чи штучно нагрівати місця монтажу нагрівальної плівки іншими нагрівальними приладами. 

  8. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ використовувати інші матеріали для з’єднання нагрівальної плівки з електричними дротами та ізоляції цих з’єднань. 

  9. НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ використовувати нагрівальну плівку спільно з іншими електричними приладами чи нагрівальними плівками інших виробників, а також використовувати її в інший спосіб, ніж для підігріву підлогових або настінних покриттів. 

Наша робота. Плівка в ванній кімнаті під плитку.