Termopapa

Тепла підлога електрична опт та роздріб

Як підібрати і змонтувати відповідну теплу підлогу під плитку.

Миру 6. Наша робота. Архів.

Як підібрати і змонтувати відповідну теплу підлогу під плитку. Давайте розберемося. Чи відомо вам, що керамічна плитка найкраще підходить для теплої підлоги? Плитка – чудовий провідник тепла. У цьому вона перевершує інші покриття підлоги (лінолеум, паркет, ламінат, ковролін тощо). За рівних температур різних покриттів від плитки відчувається більше тепла. Пояснюється це тим, що кераміка має високі властивості теплопровідності і добре акумулює тепло. Безперечним плюсом цього покриття є можливість її укладання в приміщеннях, де є підвищена вологість (басейни, сауни, ванні кімнати). Зазвичай для цих цілей рекомендується використовувати такі види нагрівачів, як: Нагрівальні кабелі, Кабельні нагрівальні мати, Інфрачервоні карбонові плівки, Стрижневі карбонові нагрівальні мати. Доречі, роблячи теплу підлогу у ванній кімнаті, не забудьте про можливість оновити й саму ванну без її заміни, за допомогою майстрів з реставрації ванн.

За типом нагрівачів такі підлоги умовно ділять на три типи:

плівкові (вони ж карбонові або інфрачервоні), стержні. Усіх їх називають електричними теплими підлогами. Ми вважаємо, що найоптимальніший вибір – стрижнева або кабельна тепла підлога. Однак також часто укладають плівкову теплу підлогу, так як на маленьких метражах цей варіант набагато дешевше. Але мала товщина плівки, як головний плюс, тут вже не є перевагою, тому що неодмінна умова укладання інфрачервоної плівки під плитку – це встановлення фундаменту (або основи) для плитки поверх нагрівальної плівки. Такою основою можуть бути: ГВЛ або СМЛ листи (суха технологія) або стяжка 20-30 мм з скловолоконною сіткою («мокра» технологія укладання). Серед кабельних підлог виділяють нагрівальні мати та нагрівальний кабель. Відмінність їх одна від одної полягає у складності монтажу та зміні рівня підлоги.

Нагрівальні кабелі потужніші (від 15 до 18 Вт/пог.м), над ними необхідно укладати від 3 см цементного розчину і потім класти плитку. Такого кабелю потрібно в меншій кількості при однаковій питомій системній потужності, проте потрібно додатково заливати стяжку, чому рівень підлоги стає вищим мінімум на 3 см. Нагрівальний кабельний мат можна укладати прямо в розчин клею або заливати невеликим шаром розчину, що самовирівнює. А це означає майже без підвищення рівня статі. Існують і тонкі нагрівальні кабелі, потужність яких оцінюється 9-12,5 Вт/пог.м. Заливка стяжки також не потрібна. Обидва методи і допустимі (як вам комфортно). Але буває так, що просто покупка нагрівального мату виходить дорожче, ніж кабель з послугою монтажу.

Як підібрати і змонтувати відповідну теплу підлогу під плитку.